Το Beat στο επίκεντρο των online συζητήσεων - Innews Monitor
04 Οκτωβρίου

Το Beat στο επίκεντρο των online συζητήσεων


Τις τελευταίες ημέρες συναντήσαμε το νομοσχέδιο για το Beat στα πρώτα θέματα της ατζέντας των online συζητήσεων.

Στα γραφήματα που ακολουθούν βλέπουμε ότι οι περισσότεροι χρήστες που αναφέρθηκαν στο Beat είναι άνδρες σε ποσοστό 75%, ενώ οι ηλικιακές ομάδες με τα μεγαλύτερα ποσοστά είναι 21-35 και 36-50 ετών με 45% και 40% αντίστοιχα. Να αναφέρουμε ότι τα δημογραφικά χαρακτηριστικά αποτελούν στατιστικό δείγμα από Twitter και Instagram.


Oι αναφορές για το Beat ξεπέρασαν τις 15.000 τις τελευταίες ημέρες, με το Twitter να πρωταγωνιστεί με 62%, ενώ ακολουθεί το Facebook με 16%.

Το γεγονός ότι το Twitter καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην κατανομή των Μέσων, οφείλεται κυρίως σε χιουμοριστικά tweets, καθώς και σχόλια χρηστών υπέρ ή κατά του σχεδίου. Ακολουθούν ορισμένα από τα tweets:

@sympantikos_: "Το νομοσχέδιο ξεκίνησε για να μπει φραγμός στην #Uber απλά βάλανε στο κάδρο και το #Taxibeat για να γλυτώσει στο τέλος και η Uber. Έξυπνο;"

@T_Karagiannis: "Μεταξύ μας, λογικό να καταργηθεί κάποτε το #Taxibeat. Ποιος είσαι εσύ που θες να αξιολογείς τον ταξιτζή; Αυτόν που τα ξέρει όλα; #BEAT"

@greeceingreed: "Σαφώς κ δε χωράει το taxibeat στην ιδεολογία των συριζαιων. Αξιολόγηση, καθαριότητα, εξυπηρέτηση, σεβασμός #Taxibeat"

Τις περισσότερες αναφορές φαίνεται ξεκάθαρα στο παρακάτω γράφημα να έχουμε στις 29/9 με το peak να φτάνει περίπου τις 7.000:

Στη συνέχεια παίρνουμε μια ιδέα για το τι συζητήθηκε για το Beat από τις εκφράσεις που εμφανίστηκαν συχνότερα γι' αυτό:

Ενώ, ακολουθούν όσα Μέσα ή χρήστες πόσταραν συχνότερα για την εφαρμογή. Τα 208 αποτελέσματα που βλέπουμε στην πρώτη θέση του "The BEAT App" αφορούν σε σχετικό post και σε όλα τα public comments που έχουν γίνει σε αυτό.

Όλα τα στοιχεία έχουν καταγραφεί και αναλυθεί με το Monitor και αφορούν το χρονικό διάστημα 28/09-03/10/2017.

Για το Facebook τα στοιχεία αφορούν στα fan pages.


Για ένα δωρεάν δοκιμαστικό λογαριασμό του Monitor, κάντε κλικ εδώ και συμπληρώστε τη φόρμα.

tags
#Ελλάδα #επικαιρότητα #taxi #νομοσχέδιο